Medové krémové rezy – okamžite mäkké! Recept, ktorý si uložte…

Toto je náš obľúbený recept na medové rezy, pretože sa dajú jesť hneď, ako sú hotové, a dá sa aj krájať. Je veľmi chutný a rýchly na prípravu.

Ingrediencie:

  • 550 g hladkej  múky,
  • 80 g masla,
  • 1 lyžička sódy bikarbóny,
  • 180 g cukru,
  • 2 vajcia,
  • 3 polievkové lyžice medu,
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany alebo jogurtu.

Krém:

  • 1 liter mlieka,
  • 10 lyžíc krupice,
  • 15 lyžíc cukru,
  • pomarančová príchuť,
  • 80 gramov masla,
  • 200 g kyslého džemu na natretie na jeden plát.

Poleva:

  • 200 g rozpustenej čokolády,
  • 1 polievková lyžica oleja

Postup:

Maslo rozdrobíme s maslom, pridáme sódu bikarbónu, cukor, vajcia, med a kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto.  Ak sa cesto príliš lepí, pridajte trochu múky a dobre vymiešajte.

Cesto rozdeľte na polovicu, a vyvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť plechu.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri  180°C asi 8 minút. Ešte teplé platy rozkrojíme na polovicu.

Rovnako upečieme aj druhý plát.

1 liter mlieka privedieme do varu, za stáleho miešania pridáme cukor a krupicu, uvaríme hustú kašu, za stáleho miešania pridáme pomarančovú kašu a maslo. Hotový krém odstavíme zo sporáka.

Prvý plát natrieme polovicou ešte teplého krupicového krému, zarovnáme a položíme druhý plát, natrieme džemom podľa chuti, zarovnáme a položíme tretí plát, natrieme zvyšným krémom, zarovnáme a položíme posledný plát, jemne zatlačíme.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a olej, vymiešame do leskla.

Koláč polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a môžeme ihneď krájať. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*