Jablkový koláč od najlepšej kuchárky! Jemný ako obláčik, úplne sa rozplýva na jazyku…
Ako odmerku použijeme 1 šálku asi 2 dl.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 2 šálky cukru
- 1 šálka oleja
- 1 šálka mlieka
- 3 šálky polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
Náplň:
- 1 kg jabĺk
- 1 šálka cukru (2 dl),
- 5 lyžíc krupice
- 1 čajová lyžička škorice
Postup:
Jablka nastrúhame a olúpime, pridáme cukor, dáme dusiť do mäkka. Nakoniec pridáme škoricu a krupicu a uvaríme do hustá.
Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko, primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dobre vymiešame.
Formu na pečenie vymastíme a vysypeme mukou. Na panvicu vylejeme polovicu cesta, dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C asi 10 minút.
Keď sa na povrchu plátu vytvorí kôrka, opatrne rozotrieme jablkovú náplň. Na vrch vylejeme zvyšné cesto, rovnomerne rozotrieme, a pečieme pri 180°C do ružova. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom. Necháme vychladnúť!
Tu si môžete pozrieť video, ako sa to robí:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply