Jablkový koláč – od najlepšej kuchárky mojej babičky! (HRNČEKOVÝ RECEPT)

Jablkový koláč od najlepšej kuchárky! Jemný ako obláčik, úplne sa rozplýva na jazyku…

Ako odmerku použijeme 1 šálku asi 2 dl.

Ingrediencie:

  •  4 vajcia
  • 2 šálky cukru
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka mlieka
  • 3 šálky  polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva

Náplň:

  • 1 kg jabĺk
  • 1 šálka cukru (2 dl),
  • 5 lyžíc krupice
  • 1 čajová lyžička škorice

Postup:

Jablka nastrúhame a olúpime, pridáme cukor, dáme dusiť do mäkka. Nakoniec pridáme škoricu a krupicu  a uvaríme do hustá.

Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko, primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dobre vymiešame.

Formu na pečenie vymastíme a vysypeme mukou. Na panvicu vylejeme polovicu cesta, dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C asi 10 minút.

Keď sa na povrchu plátu vytvorí kôrka, opatrne rozotrieme jablkovú náplň. Na vrch vylejeme zvyšné cesto, rovnomerne rozotrieme, a pečieme pri 180°C do ružova. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom. Necháme vychladnúť!

Tu si môžete pozrieť video, ako sa to robí:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*