Babičkine mäkučké rožteky plnené džemom. Každý si pýta recept!

Tieto buchtičky máme veľmi radi, pretože nikdy po nich neostane ani omrvinka!

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 2 dcl oleja
  • 3 dcl mlieka
  • 1 lyžica suchého droždia
  • 100 g cukru
  • 650 – 700 g  hladkej múky

Na náplň:

  • slivkový lekvár

Na sirup:

  • 200 g cukru
  • 3 dcl vody

Na posypanie roliek:

Podľa chuti:

  • 100 g kokosu
  • 100 g mletých orechov
  • 100 g práškového cukru

Postup:

Do 3 dl vlažného mlieka dáme lyžicu suchého droždia a 100 g cukru. Pridáme 2 vajcia, 2 dl oleja a trochu múky  vymiešame riedke cesto, postupne pridáme zvyšnú múku a vymiesime vláčne cesto  a necháme kysnúť.

Keď cesto vykysne, rozdelíme ho  na päť rovnakých  častí. Každú časť vyvaľkáme do kruhu a nakrájame na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník cesta dáme lyžicu džemu a zvinieme.
Rožteky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme asi  15 minút vykysnúť  a pečieme  vo vyhriatej rúre pri 200°C do ružova.

Medzitým si uvaríme sirup: Do misky dáme cukor a vodu privedieme do varu a varíme 4-5 minút.

Upečené  rožteky   krátko namáčame v teplom sirupe ( tak aby nenasiakli, a sirup bol len na povrchu rožtekov) a posypeme kokosom alebo mletými orechmi, alebo len obalíme v práskovom cukre.

Rolky zostanú mäkké aj niekoľko dní.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*