Jemný jablkový koláč! Pridajte do cesta ŠĽAHAČKU a bude neodolateľný…

Ingrediencie

  • 3  jablká
  • 3  vajcia
  • 100 g mäkkého masla
  • 150 g cukor
  • 1 práškový cukor
  • 150 g múky
  • 50 g Gustin
  • 1/2 vrecka prášku do pečiva
  • 180 ml čerstvá smotana

Postup:

Rúru predhrejeme na 180°C.

Jablká ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, potom na tenké pásiky, preložíme do misky a vytlačíme  šťavu z polovice citróna a pridáme ju k  jablkám a premiešame, aby nestmavli.

Vajcia vyšľaháme s cukrom a  práškovým  cukrom do   peny. Pridáme kúsky mäkkého masla a miešame, kým sa  zmes spojí.

Múku zmiešame s Gustinom,  práškom do pečiva a primiešame  k rozšľahaným vajíčkam.

Miešajte vareškou tak, aby neboli žiadne hrudky.

Čerstvú smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Do vaječnej zmesi pridáme pár lyžíc šľahačky a jemne vareškou premiešame, miešame zdola nahor. Pridáme zvyšok šľahačky a opäť jemne premiešame.

Formu vymastíme a vysypeme múkou.

Cesto vylejeme do formy, zarovnáme a na vrch uložíme nakrájané jablkové plátky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút.  Urobíme si test ihlou. Ak nám vrch koláča veľmi stmavne môžeme ho prikryť alobalom, alebo papierom na pečenie. Ešte teplý koláč posypeme  práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*