Ingrediencie:
Tmavá piškóta
- 5 bielkov
- 15 dg cukru
- 15 dg mletých orechov
- 200 g horká čokoláda
- 3 lyžice polohrubej múky
- 1/2 prášku na pečivo
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme múku, polovicu prášku do pečiva, mleté orechy a nakoniec rozpustenú čokoládu, jemne premiešame.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Biela piškóta
- 5 bielok
- 15 dg cukru
- 5 dg polohrubej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 1 lyžica oleja
Bielky a cukor vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme múku, prášok do pečiva a olej a jemne premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri teplote 180 °C asi 20 minút. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Krém:
- 10 žĺtok
- 200 g cukru
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 3 dcl mlieka
- 200 g masla alebo margarínu
- 100 g nahrubo mletých orechov
Žĺtka a cukor vymiešame do peny, pridáme 1 dcl studeného mlieka a pudingový prášok, dobre vymiešame. Zvyšok mlieka privedieme do varu. Pridáme žĺtkovú zmes a uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny a spojíme s vychladnutým pudingom, dobre vymiešame. Nakoniec primiešame mleté orechy.
Na spodok položíme tmavý plát, natrieme polovicou krému, položíme svetlý plát, natrieme zvyšným krémom. zarovnáme.
Ešte potrebujeme:
- 100 g tmavej čokolády
- 50 g mletých orechov
Vrch koláča posypeme mletými orechami a pokvapkáme rozpustenou čokoládou. Koláč odložíme na 2-3 hodiny do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply