LAHODNÝ ORECHOVÝ ZÁKUSOK! Je taký dobrý, že behom chvíle zmizne celý plech…

Ingrediencie:

Tmavá piškóta

  • 5  bielkov
  • 15 dg cukru
  • 15 dg mletých orechov
  • 200 g horká čokoláda
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 1/2 prášku na pečivo

Z bielkov  a cukru vyšľaháme tuhý sneh.  Pridáme  múku, polovicu prášku do pečiva, mleté orechy a nakoniec rozpustenú čokoládu, jemne premiešame.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Biela piškóta

  • 5 bielok
  • 15 dg cukru
  • 5 dg polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1 lyžica oleja

Bielky a  cukor vyšľaháme na tuhý sneh.  Pridáme múku, prášok do pečiva a olej a jemne premiešame.  Pečieme na  plechu na papieri na pečenie pri teplote 180 °C asi 20 minút. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Krém:

  • 10 žĺtok
  • 200 g cukru
  • 1 balíček vanilkového  pudingového prášku
  • 3 dcl mlieka
  • 200 g masla alebo margarínu
  • 100 g nahrubo mletých orechov

Žĺtka a cukor vymiešame do peny, pridáme 1 dcl studeného mlieka a   pudingový prášok, dobre vymiešame. Zvyšok mlieka privedieme do  varu. Pridáme  žĺtkovú zmes a uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame do peny a spojíme s vychladnutým pudingom, dobre vymiešame. Nakoniec primiešame mleté orechy.

Na spodok položíme tmavý plát, natrieme polovicou krému, položíme svetlý plát, natrieme zvyšným krémom. zarovnáme.

Ešte potrebujeme:

  • 100 g  tmavej čokolády
  • 50 g mletých orechov

Vrch koláča posypeme  mletými orechami a pokvapkáme rozpustenou čokoládou. Koláč odložíme na 2-3 hodiny do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*