Toto je kráľovná medzi tortami! Určite ju vyskúšajte, tá chuť nemá konkurenciu…
Ingrediencie:
Prvý korpus:
- 5 bielkov
- 100 g cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- 2 lyžice múky
- 1 prášok do pečiva
Bielky vyšľaháme s cukrom, , pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mletými orechmi. Jemne premiešame. Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, a pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Mecháme vychladnúť.
Druhý korpus:
- 5 bielkov
- 100 g cukru
- 100 g kokosovej múčky
- 1 prášok do pečiva
Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme kokosovú múku a prášok do pečiva. Pečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
Tretí korpus:
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 100 g čokolády
- 2 lyžice polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme nastrúhanú čokoládu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Necháme vychladnúť.
Krém:
- 10 žĺtkov
- 300 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 8 polievkových lyžíc hrubej múky
- 1 l mlieka
- 500 g masla
- 250 g práškového cukru
- 2 vanilkové krémy
- 100 g horkej čokolády
- 100 g bielej čokolády
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a múkou. Premiešame a zalejeme polovicou mlieka. Uistite sa, že nie sú žiadne hrudky, a až potom nalejte zvyšok mlieka. Za stáleho miešania uvaríme do hustá. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, zmiešame s vychladnutým krémom a prilejeme šľahačkovú smotanu. (priamo do tejto zmesi, šľahačku netreba vopred šľahať). Necháme chvíľku odstáť v chladničke.
Krém rozdelíme na dve časti, potom do jednej časti pridajte nastrúhanú tmavú čokoládu a do druhej nastrúhanú bielu čokoládu. (Pozor, plnka by mala byť pri pridávaní čokolády úplne studená!)
Na ozdobenie:
- 250 ml studenej smotany na šľahanie
Studenú šľahačku vyšľaháme do tuha.
Na spodok položíme prvý korpus natrieme 1/2 krému s bielou čokoládou, položíme druhý korpus natrieme 1/2 krému s tmavou čokoládou, zarovnáme, na vrch opatrne natrieme 1/2 krému z bielou položíme tretí korpus a vrch aj boky natrieme zvyšným krémom s tmavou čokoládou.
Vrch ozdobíme šľahačkou podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Leave a Reply