Tejto torte hovoria KRÁĽOVNÁ medzi tortami! Vyskúšajte.

Toto je kráľovná medzi tortami! Určite ju vyskúšajte, tá chuť nemá konkurenciu…

Ingrediencie:

Prvý korpus:

  • 5 bielkov
  • 100 g  cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice múky
  • 1 prášok do pečiva

Bielky vyšľaháme s cukrom, , pridáme  múku zmiešanú s práškom do pečiva a mletými orechmi. Jemne premiešame.  Vylejeme do formy  vystlanej papierom na pečenie, a pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Mecháme vychladnúť.

Druhý korpus:

  • 5 bielkov
  • 100 g cukru
  • 100 g kokosovej múčky
  • 1 prášok do pečiva

Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme kokosovú múku a prášok do pečiva. Pečieme  vo forme vystlanej papierom na pečenie asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

Tretí korpus:

  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 100 g čokolády
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva

Vajcia vyšľaháme s cukrom  do peny a pridáme nastrúhanú čokoládu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme  vo forme vystlanej papierom na pečenie  asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Necháme vychladnúť.

Krém:

  • 10 žĺtkov
  • 300 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 8 polievkových lyžíc  hrubej múky
  • 1 l mlieka
  • 500 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 2 vanilkové krémy
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g bielej čokolády

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a múkou. Premiešame a zalejeme polovicou mlieka. Uistite sa, že nie sú žiadne hrudky, a až potom nalejte zvyšok mlieka. Za stáleho miešania uvaríme do hustá. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, zmiešame s vychladnutým krémom a prilejeme šľahačkovú smotanu.  (priamo do tejto zmesi, šľahačku netreba vopred šľahať). Necháme chvíľku odstáť v chladničke.
Krém rozdelíme na dve časti, potom do jednej časti pridajte nastrúhanú tmavú čokoládu a do druhej nastrúhanú bielu čokoládu. (Pozor, plnka by mala byť pri pridávaní čokolády úplne studená!)

Na ozdobenie:

  • 250 ml studenej smotany na šľahanie

Studenú šľahačku vyšľaháme do tuha.

Na spodok položíme prvý korpus natrieme 1/2 krému s bielou čokoládou, položíme druhý korpus natrieme 1/2 krému s tmavou čokoládou, zarovnáme, na vrch opatrne  natrieme 1/2 krému z bielou položíme tretí korpus a vrch aj boky  natrieme zvyšným krémom s tmavou čokoládou.

Vrch ozdobíme šľahačkou podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*