KEFÍROVÉ ŠIŠKY! Sú skvelé na slano aj na sladko – hodia sa ku syru alebo aj k marmeláde…

Vyskúšajte tento perfektný recept!

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 1 šálka kefíru alebo smotany
  • 1 vrecko prášku do pečiva
  • 16 lyžíc hladkej múky
  • olej na vyprážanie

Postup:

Najprv rozšľaháme vajcia a kefír alebo kyslú smotanu. Pridáme múku s práškom do pečiva (najlepšie tieto dve suroviny vopred zmiešame) a premiešame. Cesto by nemalo byť veľmi husté, len tak aby dalo rozvaľkať. ( ak je cesto redšie môžeme ho naberať lyžicou a hádzať kúsky do horúceho oleja)

Cesto rozvaľkáme, rozkrojíme na malé štvorčeky a vypražíme v horúcom oleji.  ( ale nie veľmi rozpálenom oleji, olej nesmie byť ani studený inak kúsky nasiaknu olejom  a budú mastné.)  Vypražíme z oboch strán do ružova.

Podávame podľa chuti na slano alebo na sladko, kto má ako rád! Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*