Ingrediencie:
Na cesto:
- 3 vajcia
- 12 lyžíc cukru
- 12 lyžíc oleja
- 12 lyžíc mlieka
- 12 lyžíc múky
- 3 lyžice kakaa
- 1/2 vrecúška prášku do pečiva
Na karamel:
- 12 lyžíc cukru
- 6 dl mlieka
Na polevu:
- 2 dl šľahačkovej sladkej smotany
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme všetky ostatné suroviny, premiešame. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20-30 minút. Urobíme si test ihlou. Upečený koláč necháme vychladnúť.
Cukor dáme do hrnca, necháme skaramelizovať. Keď dostane peknú, zlatožltú farbu, opatrne prilejeme mlieko. Necháme zovrieť, aby sa všetok cukor roztopil.
Upečený koláč necháme trochu vychladiť, potom polejeme horúcim karamelom. Koláč by mal absorbovať celé množstvo karamelu. Necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme do tuha.
Vychladnutý koláč ozdobíme podľa želania šľahačkou(posypeme kakaom, prípadne strúhanou čokoládou, farebnou cukrovou posýpkou). Dobrú chuť!
Leave a Reply