Lekár odporúča jesť toto jedlo, čo najčastejšie! Pôsobí preventívne ako liek…
Vysoká hladina cholesterolu v krvi nespôsobuje veľa nápadných príznakov, no je pre zdravie dosť riziková. Tukové usadeniny v cievach môžu viesť k smrteľným následkom, ako je srdcový infarkt a mŕtvica. Našťastie v strave existujú riešenia, ktoré prispejú k zníženiu hladiny cholesterolu z krvi.
Anestéziológ Dr. Zain Hasan prezradil, že existujú jednoduché a dostupné potraviny, ktoré to dokážu. Svojim pacientom odporučil nasledujúce potraviny na udržanie cholesterolu v krvi pod kontrolou.
Tieto 3 potraviny sú kľúčové pre zníženie cholesterolu:
1) Ovsené vločky
Na prvom mieste uvádza ovsené vločky, ktoré, ako priznáva, jedáva každý deň.
Na raňajky je najlepšie jesť ovsené vločky. Obsahujú rozpustnú vlákninu a prirodzene znižujú cholesterol vo vašom tele.
Lekár hovorí, aby ste sa rozhodli pre ovos, ktorý nebol ošetrený glyfosátom. Je to herbicíd, ktorý sa široko používa na ničenie buriny. Pravdepodobne má pravdu, najmä ak jete ovsené vločky každý deň.
Používam ten s označením bio organic, čo je dúfam dostatočné potvrdenie, že neboli ošetrené.
2) Orechy
Ďalšou potravinou, ktorú odporučil ako doplnok k ovseným vločkám, sú orechy.
Niektoré druhy orechov by sa mali konzumovať často. Možno nie každý deň, ale často. Môžu to byť vlašské orechy, mandle, lieskové orechy, kešu…
Všetky obsahujú významné živiny a vlákninu, ktoré pomáhajú znižovať cholesterol.
3) Bobuľovité ovocie
A posledným jedlom sú bobuľovité ovocie.
Napríklad čučoriedky, maliny, černice, ríbezle ale aj rôzne iné bobule. Sú to silné antioxidanty. Zlepšujú prietok krvi v tepnách a obsahujú aj vlákninu, ktorá prispieva k vylučovaniu časti zlého cholesterolu z tela.
Na záver nám už neostáva nič iné, ako zmiešať ovsené vločky, orechy a lesné ovocie. Zalejeme nízkotučným jogurtom, dobre premiešame a jeme.
Alebo zaliať ovocnou šťavou, premiešať a jesť.
Používate na raňajky aj ovsené vločky?
Ovsené vločky sa často odporúčajú ako súčasť zdravej výživy na kontrolu hladiny cholesterolu.
Tu je niekoľko ďalších dôvodov, prečo by ste ich mali jesť. Ovsené vločky sú bohaté na rozpustnú vlákninu, ako je beta-glukán. Táto vláknina sa viaže na cholesterol v črevách a pomáha ho odstraňovať z tela, čo môže znížiť hladinu „zlého“ LDL cholesterolu.
Ovsené vločky majú nízky glykemický index, čo znamená, že nespôsobujú rýchle zvýšenie hladiny cukru v krvi. To môže pomôcť udržať hladinu cukru v krvi stabilnú a znížiť riziko srdcových ochorení. Ovsené vločky obsahujú množstvo živín, ako sú vitamíny, minerály a antioxidanty , ktoré môžu podporovať zdravie srdca a krvných ciev.
Jesť ovsené vločky namiesto nezdravých raňajok, ako sú bagety alebo sladké cereálie, môže pomôcť znížiť príjem nasýtených tukov a cukru, čo je dôležité pre zdravie srdca.
Leave a Reply