Toto je NAJZDRAVŠIA potravina pre vaše ČREVÁ: Ovplyvní duševné zdravie a ochráni vás pred nebezpečnými chorobami!

Zdravé črevá pomáhajú pri rôznych telesných procesoch, ako je udržiavanie dobrej hladiny cukru v krvi, dobrého cholesterolu a zdravej chuti do jedla. Zdravá rovnováha baktérií v črevách môže tiež pomôcť predchádzať chronickým ochoreniam.

Nasledujúcich päť druhov potravín môžu byť prospešné pre vaše črevá:

  • Potraviny, ktoré obsahujú probiotické bakteriálne kultúry, ako je jogurt, kefír a kyslá kapusta. Konzumáciou týchto potravín si zabezpečíte dostatočné množstvo „dobrých baktérií“ v črevách a zároveň si posilníte imunitu a zlepšíte stav srdca a pokožky.
  • Potraviny bohaté na vlákninu, ako sú strukoviny, cibuľa, cesnak, artičoky, ovos a iné celé zrná, špargľa, šošovica, ružičkový kel, otruby, chia semienka, avokádo, bobule a morské riasy pomáhajú vyrovnávať baktérie vo vašom čreve. Tento druh potravy totiž obsahuje vlákninu, ktorá udržiava a vyživuje dobré baktérie v črevách a výborne sa dopĺňa s potravinami, ktoré obsahujú dobré baktérie. Potraviny bohaté na vlákninu tiež uľahčujú a stimulujú trávenie a dodávajú pocit sýtosti.
  • Potraviny, ktoré obsahujú polyfenoly, rastlinné antioxidanty, ako sú citrusové plody a bobuľové ovocie, orechy, kakao alebo horká čokoláda, červené víno, zázvor, celé zrná a semená vytvárajú optimálne prostredie pre rast dobrých baktérií. Kŕmením dobrých baktérií tieto potraviny nepriamo znižujú hladinu cukru v krvi a riziko srdcových chorôb, chránia pred rakovinou a posilňujú funkciu mozgu.
  • Protizápalové potraviny ako listová zelená zelenina, najmä špenát, brokolica, karfiol, kapusta, kel a losos, zelený čaj a olivový olej majú prirodzené vlastnosti, ktoré upokojujú zápaly v celom tele a zlepšujú stav našich čriev.
  • Zdravé nápoje ako voda a bylinkové čaje zohrávajú veľmi dôležitú úlohu, pretože v kombinácii s vlákninou zabezpečujú výborné fungovanie celého tráviaceho systému.

Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*