Ingrediencie:
Piškóta:
- 150 gramov masla alebo margarínu
- 150 gramov cukru
- 4 vajcia
- 30 gramov kakaa
- 200 gramov múky
- 250 ml mlieka
- 1 vrecko prášku do pečiva
Krém:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 gramov mliečnej čokolády
- 2 čajové lyžičky instantnej kávy
Na poliatie:
- 150 ml uvarenej čiernej kávy
Postup:
Smotanu na šľahanie zohrejte a rozpustite v nej čokoládu a instantnú kávu, vymiešame do hladka a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny vychladnúť.
Maslo alebo margarín izbovej teploty dobre vymiešame s cukrom, potom po jednom pridajte vajcia a postupne pridávame všetky ostatné suroviny, dobre vymiešame. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi pol hodiny.
Upečenú piškótu polejeme uvarenou čiernou kávou. Necháme vychladnúť.
Vychladenú čokoládovú šľahačku dobre vyšľaháme do tuha. A navrstvíme na vychladnutý koláč. Dobrú chuť!
Leave a Reply