Šťavnatý čokoládový koláč bez vajec! (HRNČEKOVÝ RECEPT)

Ingrediencie:

odmerka šálka (250 ml)

  • 1 šálka mlieka (bežné, nízkotučné alebo voda)
  • 1 šálka  cukru
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 lyžíc oleja
  • 5 polievkových lyžíc džemu

Všetky suroviny vymiešame na hladké cesto. Rúru predhrejeme na 220°C. Pečieme na plechu na papieri  na pečenie. Teplotu znížime na 200°C a pečieme asi 25  minút.

Na poliatie:

  • 200 ml mlieka (bežného, ​​nízkotučného alebo vodného)
  •  1 čokoládový puding
  • 5 lyžíc cukru

Na polevu zmiešame mlieko, cukor a pudingový prášok, dobre vymiešame.

Predpečený ešte horúci koláč vyberieme z rúry  a nakrájame na štvorce. Polejeme polevou a dávame pozor, aby sa poleva dostala do zárezov. Koláč vrátime späť do rúry a pečieme ešte asi 8 minút.

Upečený koláč môžeme ešte posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*