Rýchly a veľmi jednoduchý koláčik, ktorý vôbec nie je presladený!
Veríme, že vaše chuťové poháriky si prídu na svoje s týmto dokonalým dezertom! Je veľmi rýchly a jednoduchý, vyzerá krásne, nie je presladený a všetci milovníci krémov si prídu na svoje.
Je to jednoduchý a rýchly koláč na tenkej kakaovej piškóte s karamelovým pudingom a kávovou penou. Koláč vyzerá krásne, nie je presladený, je veľmi lahodný – ideálny na každú príležitosť.
Ingrediencie:
Cesto:
- 4 vajcia
- štipka soli
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky pšeničnej polohrubej múky (250 ml šálka)
- 1 polievková lyžica kakaa
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
Pudingová hmota:
- 750 ml mlieka
- 200 g masla alebo margarínu
- vanilkový cukru
- 2 karamelové pudingy ( každý po 40 g)
- 0,5 šálky cukru
Kávová pena
- 2 polievkové lyžice instantnej kávy
- 1/3 šálky horúcej vody ( nie vriacej)
- 2 polievkové lyžice želatíny
- 500 ml smotany 30%
- 0,5 šálky práškového cukru
Ešte budeme potrebovať:
- jednu tabuľku ľubovoľnej čokolády ( postrúhame a posypeme na vrch koláča)
Postup:
Cesto:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne pri šľaháme cukor a šľaháme do leskla. Po jednom pri šľaháme žĺtka. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, preosejeme do vyšľahanej vajíčkovej zmesi a opatrne premiešame.
Pečieme na plechu na papieri na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 15-20 minút. Piškótu necháme vychladnúť.
Pudingová hmota:
Do hrnca dáme 750 ml mlieka, pol šálky cukru a vanilkový cukor, vymiešame do hladka, preložíme na sporák a za stáleho miešania zahrievame, keď začne puding hustnúť, pridáme maslo, stále miešame kým sa maslo rozpustí, za stáleho miešania varíme do hustá.
Ešte horúci puding navrstvíme na vychladnutú piškótu a zarovnáme. Necháme dobre vychladnúť.
Kávová pena:
Instantnú kávu zmiešame zo želatínou, zalejeme horúcou vodou, vymiešame do hladka a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú šľahačku. Teraz za stáleho šľahania primiešame kávovú zmes. Vyšľaháme.
Vyšľahanú penu rozotrieme na vychladnutú pudingovú hmotu, zarovnáme, Necháme stuhnúť.
Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Leave a Reply