Babičkina ČOKOLÁDOVO-ORECHOVÁ torta! Každé sústo je dokonalosť…

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 2 x 6 bielkov
  • 2 x 160 g cukru
  • 2 x 160 g vlašských orechov

Na plnku:

  • 12 žĺtkov
  • 12 lyžíc cukru
  • pol lyžičky vody
  • 100 g čokolády
  • 250 g masla alebo  margarínu
  • 100 g nahrubo nasekaných orechov

Čokoládová poleva:

  • 150 g tmavej čokolády
  • 1- 2 lyžice oleja

Postup:

Vyšľahajte 6 bielkov a pridajte k nim 160 g kryštálového cukru, šľahajte, kým sa cukor neroztopí, pridajte 160 g mletých vlašských orechov a jemne premiešajte. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie  pri teplote 180°C asi 15-20 minút. Urobte test ihlou. Takto upečieme ešte jeden korpus. Necháme vychladnúť.

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme pol lyžičky vody a na malé kúsky nalámanú čokoládu. Dáme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania varíme kým krém začne hustnúť. Dávame pozor, aby sa krém neprevaril, lebo bude príliš tvrdý.  Necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme do peny a spojíme s vychladnutým čokoládovým krémom. Trochu krému si odložíme bokom na ozdobenie.  Do zvyšného krému  primiešame na hrubo nasekané orechy.

Vychladnuté korpusy rozrežeme na polovice, aby sme mali štyri platy. Krém rozdelíme na tri časti.

Čokoládu a olej rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla.

Platy postupne naplníme krémom, vrch polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť, nedávame do chladničky, necháme len na chladnejšom mieste, aby pláty zmäkli. Ozdobíme krémom, ktorý sme si odložili bokom podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*