Vedeli ste, že môžete pripraviť šľahaný karamel? Je to také jednoduché a také dobré! Na ozdobenie torty, palaciniek, muffinov alebo pridáme, horúceho nápoja, do koláča atď… Dobrú chuť!
Ingrediencie:
- 250 g cukru
- 65 g masla ( môžete použiť aj polo solené maslo)
- 200 ml tekutej smotany 30%
Pred šľahaním je dôležité karamel nechať vychladnúť (ja to robím dvakrát, raz v chladničke a potom v mrazničke), aby ste získali perfektne našľahaný karamel.
Cukor nasypeme do panvice a na miernom ohni necháme roztopiť, bez toho aby sme sa cukru dotkli. Do karamelu pridáme maslo a miešame, kým sa maslo rozpustí a spojí s karamelom. Teraz pridáme smotanu, miešame kým sa všetko spojí do leskla,( asi 2 minúty)
Karamel prelejeme do misy a odložíme ho na 15 minút do chladničky. Po 15 minútach karamel vyberieme a šľaháme elektrickým šľahačom asi 15 sekúnd, teraz karamel vložíme na 10 minút do mrazničky.
Karamel vyberieme z mrazničky a vyšľaháme do peny. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply