Krémový makový koláč s čerešňami! Neuveriteľne dobrý, každý si pýta recept…

Ingrediencie:

Základ:

  • 140 g hladkej múky
  • 140 g margarínu
  • 1 žĺtok
  • 2 PL vody

Múku zmiešame s margarínom, žĺtkom a vodou. Vymiesime. Cesto rozvaľkáme na spodok panvice.

Orechová vrstva:

  • 5 žĺtkov
  • 150 g cukru
  • 150 g rozpustenej čokolády
  • 80 g vlašských orechov
  • 5 bielkov
  • trochu prášku do pečiva

Bielku vyšľaháme na tuhý sneh.

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme orechy, prášok do pečiva  a rozpustenú čokoládu, opatrne primiešame tuhý sneh. Rovnomerne rozotrieme na cesto v panvici. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 140-150°C asi hodinu a pol., kým nie je koláč úplne suchý.  Urobíme si test ihlou.

Krém:

  • 3 dcl mlieka
  • 3 PL hrubej múky
  • 150 g cukru
  • 250 g masla

Cukor a múku zmiešame, pridáme studené mlieko a vymiešame do hladka, za stáleho miešania privedieme do varu a uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť!

Maslo vymiešame do peny. Zmiešame s vychladnutým krémom a dobre vymiešame. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus. Nožom do krému naznačíme kocky. Na každú kocku uložíme dve-tri višne alebo čerešne.

Želatína:

  • pol litra čerešňovej/višňovej šťavy
  • vykôstkované čerešne/višne
  • 2 balenia červenej želatíny

Želatínu pripravíme z višňovej šťavy podľa návodu na obale. Necháme  vychladnúť. Vychladnutú želatínu rovnomerne vylejeme na vrch koláča. Necháme stuhnúť! Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*