Ingrediencie:
- 0,5 kg mleté hovädzie maso
- jedná cibuľa
- soľ
- čierne korenie
- zmes talianskych byliniek
- muškátový oriešok
- paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- zväzok mladej zelenej cibuľky
- čerstvý kôpor
- 5-6 lyžíc bieleho jogurtu
- 2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku
- 1 hlávka bielej kapusty
Príloha:
- 3 stredne veľké zemiaky v šupke
- soľ
- čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- papriku
- 4 PL oleja
- 60 g parmezánu
Postup:
Video recept si môžete pozrieť tu:
Cibuľu nakrájame na jemno, primiešame k mletému mäsu, pridáme soľ, korenie, zmes byliniek, muškátový oriešok, papriku a cesnak. Premiešame a odložíme bokom.
Mladú cibuľku a kôpor nakrájame na jemno, pridáme 5-6 lyžíc bieleho jogurtu a 2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku. Premiešame.
Kapustu nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. Plátky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a okoreníme čierným korením.
Z mletého mäsa vytvarujeme placky hrubé asi 1 cm a uložíme na každý plátok kapusty. Na vrch rozotrieme jogurtový dresing.
Pečieme vo vyhriate rúre pri 180°c asi 45 minút.
Zemiaky v šupke dobre umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Dáme do misy. Všetky koreniny zmiešame s olejem. Rozmiešanú zmes pridáme k zemiakom a dobre premiešame, tak aby sme všetky zemiaky obalili s olejovej zmesi.
Parmezán nastrúhame a rozdelíme na polovice.
Zemiaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme polovicou strúhaného parmezánu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 15 minút. Zemiaky otočíme a pečieme ešte 15 minút.
Petržlenovú vňať nakrájame na jemno.
Druhu polovicu parmezánu zmiešame s petržlenovou vňaťou.
Upečené mleté mäso posypeme trochou zmesi parmezánu a petržlenovej vňate.
Zvyšnou parmezánovou zmesou posypeme upečené zemiaky. Opatrne premiešame. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply