FAŠÍRKY NA KAPUSTE! Sú také dobré, že ich robím každý týždeň: JEDNODUCHÝ RECEPT na chutný obed…

Ingrediencie:

  • 0,5 kg mleté hovädzie maso
  • jedná cibuľa
  • soľ
  • čierne korenie
  • zmes talianskych byliniek
  • muškátový oriešok
  • paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zväzok mladej zelenej cibuľky
  • čerstvý kôpor
  • 5-6 lyžíc bieleho jogurtu
  • 2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku
  • 1 hlávka bielej  kapusty

Príloha:

  • 3 stredne veľké zemiaky v šupke
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • papriku
  • 4 PL oleja
  • 60 g parmezánu

Postup:

Video recept si môžete pozrieť tu:

Cibuľu nakrájame na jemno, primiešame k mletému mäsu, pridáme soľ, korenie, zmes byliniek, muškátový oriešok, papriku a cesnak. Premiešame a odložíme bokom.

Mladú cibuľku a kôpor nakrájame na jemno, pridáme 5-6 lyžíc bieleho jogurtu a 2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku. Premiešame.

Kapustu nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. Plátky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a okoreníme čierným korením.

Z mletého mäsa vytvarujeme placky hrubé asi  1 cm a uložíme na každý plátok kapusty. Na vrch rozotrieme jogurtový dresing.

Pečieme vo vyhriate rúre pri 180°c asi 45 minút.

Zemiaky v šupke dobre umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Dáme do misy.  Všetky koreniny zmiešame s olejem. Rozmiešanú zmes pridáme k zemiakom a dobre premiešame, tak aby sme všetky zemiaky obalili s olejovej zmesi.

Parmezán nastrúhame a rozdelíme na polovice.

Zemiaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme  polovicou strúhaného  parmezánu  a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 15 minút. Zemiaky otočíme a pečieme ešte 15 minút.

Petržlenovú vňať nakrájame na jemno.

Druhu polovicu parmezánu zmiešame s petržlenovou vňaťou.

Upečené mleté mäso posypeme trochou zmesi parmezánu a petržlenovej vňate.

Zvyšnou parmezánovou  zmesou posypeme upečené zemiaky. Opatrne premiešame. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*