Tento čokoládový koláč nemožno ignorovať. Nielenže krásne vonia, ale aj chutí. Vyskúšajte ho a urobte dojem na svojich blízkych a priateľov!
Čo budete potrebovať:
Na tortu:
- 16 celozrnných sušienok
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 100 g rozpusteného masla
Krém:
- horká čokoláda 200 g
- tučná smotana 200 ml
- cukor 150 g
- kyslá smotana 100 ml
- tavený syr 500 g
- kakao-2 polievkové lyžice
- horúca voda-2 polievkové lyžice
Príprava:
Všetky ingrediencie na cesto rozmixujte v mixéri (začnite rozdrvením sušienok). Vzniknutú zmes preložte do okrúhlej formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a zarovnajte.
Na prípravu krému rozpustite čokoládu v mikrovlnnej rúre, pridajte hustú smotanu a premiešajte.
Potom pridajte cukor, kyslú smotanu, tavený syr a premiešajte. V samostatnej miske zalejte kakao horúcou vodou, pridajte do zmesi a premiešajte.
Vzniknutú zmes dajte na základ torty, ktorú ste predtým pripravili, a dôkladne ju rozotrite po celej ploche. Nechajte v chladničke chladiť asi 1 hodinu.
Potom v hrnci zohrejte tučnú smotanu, pridajte horkú čokoládu, kým nevznikne hladký krém, a nalejte ho na koláč. Opäť ho asi hodinu chladíme, vyberieme z chladničky a ozdobíme strúhanou čokoládou.
To je všetko! Dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply