Sultánová roláda- super rýchly dezert, ktorým potešíte každú návštevu.

Ingrediencie:

  • 1 liter mlieka
  • 120 g hladkej múky
  • 60 g Gustin
  • 200 g cukru
  • 2 vanilkový cukor
  • 50 g kakaa
  • 150 g masla

Ešte potrebujeme:

  • 100 g strúhaného kokosu
  • 200 ml smotanu na šľahanie 33%

Postup:

Veľký plech na pečenie potrieme tenkou vrstvou masla a kokos rovnomerne posypeme po celej ploche.

Z litra mlieka oddeľte asi 250 ml, zvyšok priveďte do varu. V inej miske metličkou zmiešame múku, Gustin, kakao, cukor a vanilkový cukor a 250 ml  studeného mlieka, a keď  začne mlieko vrieť,  za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.

Do hustého a horúceho krému vmiešame maslo nakrájané na kúsky a miešame, kým sa všetko spojí. Teraz  krém opatrne nalejte  na kokos vo forme. Nalievame rovnomerne a tenkým prúdom a na záver už len mierne uhladíme lyžičkou. Možno sa vám zdá, že tejto zmesi je na taký veľký plech málo, ale je jej dosť a tak to má byť.

Len si dávajte pozor, aby ste ho nenaliali naraz do stredu plechu, pretože kvôli kokosu, na ktorý ho natriete, sa bude krém ťažko rozotierať na všetky strany. Takto naliaty krém necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom v chladničke  asi cca 30 min stuhnúť.
Medzitým vymiešame smotanu na šľahanie do tuhej šľahačky.
Plech vyberieme z chladničky a celý povrch natrieme šľahačkou. Vráťte do chladničky na ďalšiu hodinu.
Potom povrch rozrežte na 10 obdĺžnikov. Každý kúsok pomocou stierky pomaly zvinieme do rolády.  Majte tiež na pamäti, že ide o veľmi jemný a jemný dezert, preto s ním zaobchádzajte opatrne. Rolky opatrne preložíme na podnos vedľa seba a až do podávania uchovávame v chlade. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*