Babičkine MINI ŠTRUDLE s jablkami! Starodávny recept ale za to veľmi chutný…

INGREDIENCIE:

  • 600 g jabĺk
  • 4 lyžice cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 200 g masla
  • 8 g vanilkového cukru
  • 200 g jogurtu
  • 400 g hladkej  múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 100 g mletých orechov

Postup:

Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Dáme ich na panvicu, posypeme cukrom a škoricou a na miernom ohni dusíme do mäkka asi 10 minút.

Vo veľkej mise vymiešame maslo s vanilkovým cukrom a zvyšným cukrom, pridáme jogurt a potom premiešame, aby sme získali homogénnu zmes. Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva, a vymiesime. Pridáme mleté vlašské orechy a znova premiesime.

Vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra, nakrájame na päť rovnakých  pásikov  širokých asi 8 cm, a každý v strede naplníme jablkovou plnkou. Okraje preložíme  tak, aby vám vznikla menšia  dlhá roláda, a potom každú nakrájajte na kúsky  dlhé asi 3 cm. Záviny poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200°C  asi 20 minút.
Keď sú upečené, necháme ich  mierne vychladnúť, potom ešte vlažné obalíme v práškovom cukre. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*