Ingrediencie:
Piškóta:
- 4 vajcia
- 100 g g cukru
- 3 polievkové lyžice polohrubej múky
- pol balíčka prášku do pečiva
- 200 g masla
- 150 g čokolády na varenie
Zálievka:
- 1 dl mlieka
- 0,3 dl rumu
Krém:
- 1/2 litra smotany na šľahanie
- 500 g čokolády na varenie
- 50 g masla
Postup:
Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Maslo a čokoládu rozpustíme, (nesmie byť horúca) a primiešame do zmesi. Pečieme vo vyhriate rúre na vymastenom a múkou vysýpanom plechu, pri 180°C asi 30 minút.
Mlieko zmiešame s rumom a rovnomerne polejeme upečený základ, potom necháme vychladnúť.
Sladkú smotanu opatrne zahrievame, nesmie vrieť, pridáme čokoládu a maslo, miešame kým sa všetko nerozpustí a nespojí. Krém vylejeme na vychladnutý základ, zarovnáme a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny, alebo na celú noc. Nakrájame na kocky. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply