Ingrediencie:
Kuracie prsia- 400 g
Cuketa – 1 ks
Vajce – 1 ks
Cibuľa – 1 hlava
Cesnak – 3 strúčiky
Múka polohrubá – 3 lyžice
Petržlenová vňať – ½ zväzku
Kôpor – 1 zväzok
Soľ, čierne korenie podľa chuti
Sušená bazalka podľa chuti
Postup:
Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a jemne pomrvíme, aby pustila šťava.
Potom vypustite šťavu, pridajte vajce, cibuľu (voliteľné), 3 polievkové lyžice s kopcom múky, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.
Kuracie prsia nasekajte najemno alebo pomeľte na mlynčeku na mäso, pridajte cibuľu, cesnak, soľ a obľúbené korenie.
Na panvici rozohrejeme slnečnicový olej, rozotrieme lyžicu cuketovej hmoty, navrch lyžičku mletého kuracieho mäsa, navrch opäť cuketovú hmotu, aby sa hmoty uzavreli, prikryjeme pokrievkou a opečieme z oboch strán.
Podávame s kyslou smotanou.
Dobrú chuť!
Leave a Reply