Prísady
- 4 šálky preosiatej polohrubej múky
- 4 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička soli
- 2 čajové lyžičky škorice
- 2 lyžice kakaového prášku
- 1 šálka oleja
- 2 šálky cukru
- 3 šálky nesladeného jablkového pretlaku, zohriateho
- 1/2 šálky hrozienok
- 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
Karamelová poleva
- 1/2 šálky masla
- 1 šálka hnedého cukru
- 1/4 šálky mlieka
- 2 šálky práškového cukru
Tu je postup, ako to urobiť:
- Vymastíme a pomúčite formu na bábovku.
- Preosejeme suché prísady, okrem cukru a zmiešame ich spolu.
- Olej a cukor dôkladne premiešajte. Pridajte do múčnej zmesi a rozmiešajte.
- Primiešajte zohriaty jablkový pretlak
- Primiešajte hrozienka a orechy. Nalejte do formy.
- Pečieme vo vyhriatej pri 140-150°C asi 55 minút. Koláč necháme vychladnúť vo forme asi 5 minút, potom ho vyklopte na drôtený stojan. Necháme dôkladne vychladnúť.
- Na prípravu karamelovej polevy rozpustíme na panvici maslo a pridáme hnedý cukor. Priveďte do varu a za stáleho miešania varte asi 2 minúty. Pridajte mlieko a dobre prešľahajte. Opäť priveďte do varu. Nechajte mierne vychladnúť. Keď je zmes vlažná a pridajte práškový cukor a premiešajte. Môžete poliať vychladnutú bábovku. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply