Ingrediencie:
- 250 g maslových sušienok ( alebo podľa chuti)
- 125 g masla
- 700 g smotanového syra( mascarpone, philadelphia alebo jemný krémový tvaroh…)
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2 vanilkového cukru ( vanilková aróma, extrakt)
- 200 ml smotany na šľahanie 33%
- 25 g extraktu zo stevie ( alebo cukor podľa chuti, alebo iné sladidlo)
- džem podľa chuti
Sušienky zomelieme na jemno, maslo roztopíme, ale nesmie vrieť. Sušienky zmiešame s maslom. Sušienkovú zmes rovnomerne rozložíme na spodok formy na pečenie, dobre zatlačíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
Mascarpone zmiešame s cukrom ( steviou alebo sladidlom), pridáme vanilkový cukor ( arómu, extrakt) , citrónovú šťavu, vymiešame. Nakoniec za stáleho miešania pridáme aj smotanu na šľahanie, dobre vymiešame.
Krém navrstvíme na sušienkový základ, zarovnáme a odložíme späť do chladničky na 1-2 hodiny stuhnúť. Pred podávaním vrch polejeme rozmiešaným džemom podľa chuti. Dobrú chuť!
Náš tip:
Navrch si môžeme urobiť želatínu s ovocím podľa chuti.
Potrebujeme:
- 1 balíček želatíny v prášku
- pohár ovocia podľa chuti
- cukor podľa chuti ( iné sladidlo, stévia)
Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Ovocie scedíme, uložíme na vrch koláča a zalejeme vychladnutou ale stále tekutou želatínou a necháme stihnúť. Dobru chuť!
Leave a Reply