Dnes si ukážeme recept na fantastický dezert pre dospelých. Mali by ho jesť iba dospelí, pretože obsahuje kávu a rum. Má báječnú chuť a návštevy ho zbožňujú.
Suroviny:
- 6 vajec
- 120g polohrubej muky
- 120g krupicový cukor
Krém:
- 4 žĺtka
- 4 PL múky
- 6 dl mlieka
- 2 baličky vanilkový cukor
- 25 dkg maslo
- 18 dkg práškový cukor
Sneh:
- 4 bielka
- 220g práškový cukor
Ešte budeme potrebovať:
- Detské piškóty
- broskyňový džem
- Silná káva
- rum alebo rumová aróma
Postup:
Bielka začneme šľahať, akonáhle začnú peniť pridáme cukor a vyšľaháme sneh. Po jednom primiešame žĺtka a vymiešame do hladka, opatrne pridáme múku zmiešanú s kakaom a vlašskými orechmi, jemne premiešame tak aby nám nespadla pena. Pečieme na plechu na papieri na pečenie v predhriatej rúre na 160 °C asi 40 minút.
Keď je plát upečený, otvorte rúru na asi 10 minút a potom plát položte hore nohami na mriežku asi na10 minút, potom môžete odstrániť plech z koláča, odlúpnite papier na pečenie, ale nechajte piškótový plát hore nohami vychladnúť.
Zmiešajte žĺtky s múkou, vanilkovým cukrom a trochou mlieka do hladka. Zvyšné mlieko dáme variť, keď vrie pridáme do mlieka žĺtkovú zmes a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a spojíme s vychladnutou žĺtkovou kašou. Vymiešame do hladka.
Piškótový plát natrieme broskyňovým džemom. Čiernu kávu zmiešame s rumom a namáčame do nej detské piškóty, ukladáme ich na broskyňový džem. Na to dáme krém a zahladíme ho.
Bielka vyšľaháme a práškovým cukrom nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a natrieme na žĺtkový krém, vrch posypeme strúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply