Fantastický dezert: OBLÍŽ PRST s detskými piškótami, rumom a kávou!

Dnes si ukážeme recept na fantastický dezert pre dospelých. Mali by ho jesť iba dospelí, pretože obsahuje kávu a rum. Má báječnú chuť a návštevy ho zbožňujú.

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 120g polohrubej muky
  • 120g krupicový cukor

Krém:

  • 4 žĺtka
  • 4 PL  múky
  • 6 dl mlieka
  • 2 baličky vanilkový cukor
  • 25 dkg maslo
  • 18 dkg práškový cukor

Sneh:

  • 4 bielka
  • 220g práškový cukor

Ešte budeme potrebovať:

  • Detské piškóty
  • broskyňový džem
  • Silná káva
  • rum alebo rumová aróma

Postup:

Bielka začneme šľahať, akonáhle začnú peniť pridáme cukor a vyšľaháme sneh. Po jednom primiešame žĺtka a vymiešame do hladka, opatrne pridáme múku zmiešanú s kakaom a vlašskými orechmi, jemne premiešame tak aby nám nespadla pena. Pečieme na plechu na papieri na pečenie v predhriatej rúre na 160 °C asi 40 minút.
Keď je plát upečený, otvorte rúru na asi 10 minút a potom plát položte hore nohami na mriežku asi na10 minút, potom môžete odstrániť plech z koláča, odlúpnite papier na pečenie, ale nechajte piškótový plát hore nohami  vychladnúť.

Zmiešajte  žĺtky s múkou, vanilkovým cukrom a trochou mlieka do hladka. Zvyšné mlieko dáme variť, keď vrie pridáme do mlieka žĺtkovú zmes a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a spojíme s vychladnutou žĺtkovou kašou. Vymiešame do hladka.

Piškótový plát natrieme broskyňovým džemom. Čiernu kávu zmiešame s rumom a namáčame do nej detské piškóty, ukladáme ich na broskyňový džem. Na to dáme krém a zahladíme ho.

Bielka vyšľaháme a práškovým cukrom nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a natrieme na žĺtkový krém, vrch posypeme strúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*