Neodolateľné zapečené chlebíky! Ich chuť je úplne božská – treba vyskúšať…

Ingrediencie:

  • 100 g masla zmäknutého pri izbovej teplote
  • 3 hlávky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • bochník chleba 400 g
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 200 g strúhaného tvrdého syra ( parmezán)
  • štipka soli

Postup:

Maslo vyberte z chladničky, aby pri izbovej teplote zmäklo.

Odrežte vrchné časti hlavičiek  cesnaku tak, aby boli viditeľné konce každého strúčika. Na plech položte papier na pečenie a naň alobal. Na alobal položte hlavičky cesnaku a pokvapkajte  ich olivovým olejom.

Pečte v rúre pol hodiny pri teplote 200 stupňov. Keď cesnak  vychladne, vytlačíme strúčiky cesnaku  zo šupky a nadrobno nasekáme. Syr nastrúhame a petržlenovú vňať nakrájajte na drobno. Petržlenovú vňať, cibuľu, syr a soľ zmiešame s maslom.

Chlieb nakrájame na plátky a každý plátok natrieme pripravenou  zmesou. Pečieme vo vyhriatej  rúre  pri 250°C asi 3-4 minúty. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*