Zo všetkých tukových usadenín v tele sú najnebezpečnejšie tie na bruchu a aj keď držíme diétu, nie je také ľahké sa ich zbaviť.
Tieto tuky sa nazývajú viscerálne tuky a obaľujú vnútorné orgány, čo môže výrazne narušiť ich prácu a dokonca ohrozujú srdce. Na boj s týmito tukmi je potrebné sa zdravo stravovať, aj byť fyzicky aktívny, no vedci nedávno zistili, že jedno ovocie výrazne pomáha odstrániť viscerálny tuk.
Hovoríme o jablkách, mimoriadne bohatých na pektín – zložku, ktorá dodáva ovociu hustotu, keď sa uvarí na džem alebo na sladko. Pektín je prospešný, pretože viaže vodu a obmedzuje množstvo tukových buniek, ktoré môžu absorbovať. Jablká ďalej vďaka vláknine pomáhajú dlhšie udržať pocit sýtosti.
Obsahujú tiež cenné polyfenoly, ktoré dokážu „roztopiť“ desať percent tukových zásob na bruchu za 12 týždňov. Kombinovaným účinkom užitočných zložiek jablká prispievajú k prevencii metabolického syndrómu – nebezpečného stavu, pri ktorom je vysoký cholesterol a krvný tlak a telo ohrozuje prediabetes.
Jedávate jablká? Napíšte nám komentár…
Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply