Hoci si v poslednej dobe čoraz viac ľudí kupuje vodu alebo na jej čistenie používa mini domáce filtre, mnohí ju stále pijú z vodovodu. V médiách sa neustále diskutuje o kvalite vody z vodovodu, ale aj keď je bakteriologicky nezávadná, sú v nej zložky, ktoré môžu poškodiť zdravie.
Najbežnejšou charakteristikou vody z vodovodu je tvrdosť. Táto voda obsahuje prebytok vápenatých a horečnatých solí, ktoré ovplyvňujú tvorbu kameňov v obličkách a močovom mechúre.
Na druhej strane pitie nadmerne mäkkej vody, ktorá neobsahuje dostatok minerálov, vedie k rednutiu kostného tkaniva a vzniku zubného kazu. Vo veľkých mestách môže nastať problém v čistiacom systéme, ktorý ovplyvňuje zloženie vody, takže sa v nej objavuje chlór a oxid železa, ktoré sú pre telo nebezpečné.
Aby sa zistila prítomnosť škodlivých látok vo vode, odborníci radia vodu vopred prevariť.
Ak sa v kanvici rýchlo vytvorí vodný kameň, potom obsahuje nadbytok vápenatých a horečnatých solí.
Červenkastý odtieň je prebytok oxidu železa. T
Takmer úplná absencia plaku vo varnej nádobe, ktorá sa používa roky, môže naznačovať nízky obsah minerálov vo vode, uzatvárajú odborníci, uvádza SD.
Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply