VEĽKONOČNÉ PEČENIE: Gaštanový krémový rez!

Tento rez je zázrak! Tí, čo ochutnali, si mysleli, že je z cukrárne!

Ingrediencie!

  • 5 vajec
  • 13 dkg cukru
  • 13 dkg gaštanového pyré
  • 35 g polohrubej múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku

Múku, prášok do pečiva a kakao zmiešame.

Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Po jednom pridáme žĺtka. Pridáme múčnu zmes. Premiešame. Nakoniec primiešame gaštanové pyré. Cesto rozdelíme na dve časti.

Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C do ružová. Urobíme si test ihlou. Upečieme dva platy. Necháme vychladnúť.  Ostarnime papier na pečenie.

Na krém:

  • 15 dkg masla
  • 40 dkg gaštanového pyré
  • 15 dkg práškového cukru
  • rumová príchuť
  • 4 dl šľahačkovej smotany
  • 2 vrecká penového fixu

Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme gaštanové pyré a rumovú arómu.

Smotanu vyšľaháme s fixatorom na tuhú šľahačku.

Poleva:

  • 16 dkg tmavej čokolády
  • 2 PL oleja

Čokoládu a olej roztopíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame do leskla.

Na spodok uložíme jeden vychladnutý plát, natrieme ho polovicou šľahačky, zarovnáme. Opatrne navrstvíme gaštanový krém a zarovnáme, na to rozotrieme druhú polovicu šľahačky. Na vrch uložíme druhý vychladnutý plát a jemne zatlačíme.  Vrch polejeme čokoládovou polevou. Odložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*