Mnoho ľudí nemá v obľube vajcovú polievku, no aj tí, ktorí nie sú jej fanúšikmi, si ju radi dajú, keď je takto urobená!
Ingrediencie:
- 30 dkg pečenej alebo údenej klobásy,
- 1 balenie polievkovej zeleniny,
- 4 vajcia (podľa želania môže byť aj viac)
- toastový chlieb alebo kocky žemle.
- petržlenová vňať
- soľ korenie
Príprava:
Klobásu nakrájame na štyri kusy, pridáme očistenú polievkovú zeleninu nakrájanú na štvrtiny, zalejeme jeden a pol litrom vody, akoby sme robili vývar a okoreníme. Keď ingrediencie zmäknú, polievku precedíme a necháme na ohni, ale len ticho vrieť, po jednom zašľaháme vajíčka. Varte štyri minúty, aby vajcia neboli príliš tvrdé. Uvarenú klobásu nakrájame na kolieska a zeleninu na malé kúsky vrátime do polievky, posypeme petržlenovou vňaťou. Do samostatnej misky pridajte opečené rožky alebo opečené kocky chleba.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply