Bohatá vaječná polievka! Úžasný dedinský recept na chutnú polievku, vyskúšajte.

Mnoho ľudí nemá v obľube vajcovú polievku, no aj tí, ktorí nie sú jej fanúšikmi, si ju radi dajú, keď je takto urobená!

Ingrediencie:

  • 30 dkg pečenej  alebo údenej klobásy,
  • 1 balenie polievkovej zeleniny,
  • 4 vajcia (podľa želania môže byť aj viac)
  • toastový chlieb alebo kocky žemle.
  • petržlenová vňať
  • soľ korenie

Príprava:

Klobásu nakrájame na štyri kusy, pridáme očistenú polievkovú zeleninu nakrájanú na štvrtiny, zalejeme jeden a pol litrom vody, akoby sme robili vývar a okoreníme. Keď ingrediencie zmäknú, polievku precedíme a necháme na ohni, ale len ticho vrieť, po jednom zašľaháme vajíčka. Varte štyri minúty, aby vajcia neboli príliš tvrdé. Uvarenú klobásu nakrájame na kolieska a zeleninu na malé kúsky  vrátime do polievky, posypeme petržlenovou vňaťou. Do samostatnej misky pridajte opečené rožky alebo  opečené kocky chleba.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*