Toto je torta, po ktorej si budete olizovať všetky prsty! Ideálna na Veľkú noc…
Potrebujeme:
Na cesto:
150 g múky,
150 g cukru
3 vajcia
Na druhú ovocnú vrstvu si pripravte:
čerstvé višne (čerešne) alebo samozrejme ľubovoľnéo 250 ml kompótu;
Na krémovú vrstvu si pripravte:
250 ml smotany na šľahanie,
250 g mascarpone
150 g cukru
Na poslednú čokoládovú vrstvu:
100 g čokolády
Postup:
Príprava je nasledujúca. Spodnú vrstvu bude tvoriť cesto, ktoré vytvoríte z uvedených surovín pre cesto. Toto cesto nalejete do formy na cesto a dáte piecť na 30 minút pri 160 ° C a potom necháte vychladnúť. Na túto vrstvu naneste rovnomerne vrstvu ovocia, v prípade kompótu nechajte odkvapkať šťavu. Teraz je čas na krém, ktorý vytvoríte veľmi ľahko z uvedených surovín pre krém. Keď bude vláčny a jemný, naneste ho na ovocnú vrstvu a pekne ho rozprestrite až ku krajom. Nakoniec nastrúhajte čokoládu na hrubom strúhadle a tortu jej posypte. Vložte na niekoľko hodín do chladničky a potom sa môžete dať do hodovania.
Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!
Leave a Reply