Ingrediencie:
- 25 dag polohrubej múky
- 20 dag cukru
- 4 vajcia
- 1/8 l oleja
- 1/8 l vody
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 20 g kakaový prášok
- 3 PL rumu alebo amaretta
- asi 40g vykôstkovaných čerešní
Postup:
Vajcia oddelíme, vyšľaháme na sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Striedavo pridávame olej a vodu. Potom múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec primiešame tuhý sneh.
Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do druhej polovice pridáme kakao zmiešané s rumom alebo amarettom.
Kakaové cesto rovnomerne navrstvíme na svetlé cesto. Do cesta rovnomerne rozložíme vykôstkované čerešne.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 1 hodinu.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!
Leave a Reply