Ingrediencie:
- 6 bielkov
- 20 dkg cukru
- 35 dkg mletých vlašských orechov
- 3 polievkové lyžice polohrubej múky
- 1 vrecko prášku do pečiva
Na krém:
- 6 žĺtkov
- 200 g cukru
- 2 čajové lyžičky kávy
- 250 g masla
- nasekané vlašské orechy (navrch)
Príprava:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Potom šľaháme nad parou a pridávame cukor. Šľaháme ďalej, kým nevychladne.
Múku, prášok do pečiva a vlašské orechy zmiešame a pridáme do snehu. Upečieme dva pláty cesta. Pečieme pri 160°C asi 15 minút.
Pripravíme si krém: žĺtky vyšľaháme s cukrom, miešame nad parou do zhustnutia a pridávame Nescafe. Maslo vymiešame a pridáme vychladnutý krém.
Na spodok dáme jeden vychladnutý plát potrieme polovicou krému, položíme druhý plát potrieme druhou polovicou krému, zarovnáme. Vrch posypeme nasekanými orechmi. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply