Nie je nič jednoduchšie ako tento koláč. Šťavnatý koláč s bielou a tmavou tmavou sušienkou, ktorú spája uvarený vanilkový puding a škorica, do ktorého som pridala tri nastrúhané jablká. Naozaj výborný!
Ingrediencie:
Cesto:
- 4 vajcia
- 250 g hladká múka
- 170 g masla alebo margarínu
- 200 g cukru
- 2 balíčky Vanilkový cukor
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
Krém:
- 2 vrecká vanilkového pudingu
- 1 vrecko Škoricový cukor
- 3 jablká
- 700 ml mlieka
Postup:
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, potom po jednom pridávame vajce a múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme kakao, vymiešame. Druhá zostane čistá.
Svetlé cesto rovnomerne rozotrieme na dno plechu.
Z mlieka, cukru a škoricového cukru uvaríme hustý puding.
Do misky nastrúhame jablká, rukami vytlačíme šťavu, nastrúhané jablká pridáme k pudingu a premiešame.
Puding natrieme na biele cesto, rovnomerne rozotrieme a zarovnáme. Na vrch rovnomerne rozotrieme kakaové cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40 minút.
Hotový koláč necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply