Tento recept si určite niekam zapíšte! Lepší šalát zo surovej cvikly ste nejedli…
Červená repa je veľmi užitočná koreňová plodina obsahujúca veľa vitamínov a minerálov. Ale aby bolo telo plne nasýtené, je lepšie používať repu v surovej forme, bez tepelnej úpravy. V tomto článku vám ukážeme ako pripraviť lahodný šalát zo surovej cvikly .
Surová cvikla dobre odstraňuje toxíny z tela, čistí telo od solí a znižuje cholesterol. Táto plodina tiež pomáha obnoviť pečeňové bunky , posilňuje kosti a kĺby. Pravidelná konzumácia cviklových šalátov zlepší činnosť kardiovaskulárneho systému a pomôže udržať zrak v dobrej kondícii.
Možno je to jeden z najbežnejších šalátov z červenej repy. A niet divu, že ho tak všetci milujú. Po prvé je pripravený v priebehu niekoľkých minút a po druhé bude skvelým zdravým doplnkom obeda či večere. Šalát môžeme podávať k tučnému mäsu, pretože repa pomáha tráviť ťažké a mastné jedlá .
INGREDIENCIE
- 1 cvikla
- 100 g vlašských orechov
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 3 čl. l. kyslá smotana
- petržlen podľa chuti
- soľ, korenie podľa chuti
POSTUP
-
- Mrkvu a repu očistíme od šupky a potom nastrúhame na strúhadle.
- Premiešame, do vzniknutej zeleninovej zmesi roztlačíme cesnak.
- Orechy rozsekáme v mixéri a posypeme na repu s mrkvou.
- Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a smotanu. Dochutíme soľou a korením. Šalát môžete tiež poliať olivovým olejom namiesto smotany. Šalát chutí lepšie, ak ho necháte lúhovať 30 minút.
Leave a Reply