Fašírkové hniezda! Úžasný obed pre celú rodinu…

Sekaná je jedným z najchutnejších jedál, ktoré sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov. Mäsové vyprážané hniezdo je lahodné a nedá veľa práce, keď ho raz vyskúšate, budete očarení chuťou!

Ingrediencie:

  • 50 dkg mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • 2 krajce chleba (bez kôrky)
  • 1 stredná hlava červenej cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica strúhanky
  • soľ podľa chuti
  • paprika podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • 1 rasca na špičke noža
  • 4 vajcia ( alebo toľko, koľko urobíme hniezd).

Príprava

Chlieb namočte do vody, potom ho dôkladne vyžmýkajte, premiešajte s mletým mäsom, strúhankou, vajcami, prelisovaným cesnakom, nastrúhanou červenou cibuľou a korením podľa chuti.

Plech vystelieme papierom na pečenie alebo ho vymastíme tukom. Umiestnite kôpky veľkosti dlane, v malej vzdialenosti od seba, v strede ktorých vytvorte hniezdo ( jamku) dostatočne veľké, aby sa doň zmestilo 1 vajce. Vajcia zatiaľ do hniezd nedávame.

Keď je to hotové, vložíme do predhriatej rúry na  190°C na  asi  25 minút.

Vyberte plech z rúry a ak nie sú hniezda dostatočne veľké, pomocou lyžice ich urobte hlbšie. Potom vložte do každého predpečeného  hniezda vajíčko. Vrch dochutíme korením  podľa chuti a paprikou a vrátime do rúry.

Pečieme , kým vajíčka stuhnú.

Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*