Ingrediencie:
Platy:
- 18 vaječných bielkov
- 18 lyžíc cukru
- 24 lyžíc mletých lieskových orechov
- 3 lyžice múky
- 6 lyžíc kakaa
Krém:
- 18 žĺtok
- 250 g práškového cukru
- 500 g margarín
- 100 g nasekaných lieskových orieškov
- 100 g rozpustenej čokolády
- 2 čajové lyžičky kávy
- 400 ml sladkej smotany
Poleva:
- 300 ml sladkej smotany
- 300 g čokolády
Postup:
Zmiešame 8 lyžíc mletých orechov, 2 lyžice kakaa a 1 lyžicu polohrubej múky.
Vyšľaháme 6 bielkov so 6 lyžicami cukru na tuhý sneh. Opatrne primiešame zmes orechov a kakaa. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 10-15 minút, do ružova.
Takto ešte upečie ďalšie dva pláty.
Vyšľaháme 18 žĺtkov a 250 g práškového cukru do peny a šľaháme nad parou, kým začne hustnúť. Odložíme bokom a necháme vychladnúť.
Margarín vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým krémom. Dobre vymiešame. Krém rozdelíme na tri časti.
Do 1. časti pridáme 100 g rozpustenej čokolády
Do 2. časti pridáme 100 g nasekaných orieškov
Do 3. časti pridáme 2 lyžičky kávy.
Vyšľaháme 400 ml sladkej smotany na tuhú šľahačku.
Na prvý plát natrieme čokoládovú plnku, zarovnáme, na ňu natrieme polovicu tuhej šľahačky, položíme druhý plát, natrieme lieskovo orieškovú plnku a druhú polovicu šľahačky, položíme tretí plát a na vrch natrieme kávovú plnku.
Poleva:
Sladkú smotanu zohrejte, kým nezačne vrieť, potom do nej vmiešajte čokoládu a miešajte, kým sa všetko nespojí, nechajte vychladnúť a polejeme koláč. Necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply