GRANDISIMO TORTA.

Ingrediencie:

Platy:

  • 18 vaječných bielkov
  • 18 lyžíc cukru
  • 24 lyžíc mletých lieskových orechov
  • 3 lyžice múky
  • 6 lyžíc  kakaa

Krém:

  • 18 žĺtok
  • 250 g práškového cukru
  • 500 g  margarín
  • 100 g nasekaných lieskových orieškov
  • 100 g rozpustenej čokolády
  • 2 čajové lyžičky kávy
  • 400 ml sladkej smotany

Poleva:

  • 300 ml sladkej smotany
  • 300 g čokolády

Postup:

Zmiešame 8 lyžíc mletých orechov, 2 lyžice kakaa a 1 lyžicu polohrubej  múky.

Vyšľaháme 6 bielkov so 6 lyžicami cukru na tuhý sneh. Opatrne primiešame zmes orechov a kakaa. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 10-15 minút, do ružova.

Takto ešte upečie ďalšie dva pláty.

Vyšľaháme 18 žĺtkov a 250 g práškového cukru  do peny a šľaháme nad parou, kým začne hustnúť. Odložíme bokom a necháme vychladnúť.

Margarín vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým krémom. Dobre vymiešame. Krém rozdelíme na tri časti.

Do 1. časti pridáme 100 g rozpustenej čokolády

Do 2. časti pridáme 100 g nasekaných orieškov

Do 3. časti pridáme 2 lyžičky kávy.

Vyšľaháme 400 ml sladkej smotany na tuhú šľahačku.

Na prvý plát  natrieme čokoládovú plnku,  zarovnáme, na ňu  natrieme polovicu tuhej šľahačky, položíme  druhý plát, natrieme  lieskovo orieškovú plnku a  druhú polovicu šľahačky, položíme  tretí plát a na vrch natrieme kávovú plnku.

Poleva:

Sladkú smotanu zohrejte, kým nezačne vrieť, potom do nej vmiešajte čokoládu a miešajte, kým sa  všetko nespojí, nechajte vychladnúť a polejeme koláč. Necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*