Slávnostný jablkový tunel od babičky! Úžasne vonia a ešte lepšie chutí.

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 4 PL kryštálový cukor
  • 4 PL polohrubá múka
  • 1 PL kakao
  • štipka soli

Plnenie:

  • 1 PL citrónová šťava
  • 3 PL medu
  • 1 celá škoricová tyčinka
  • 4 dl vody
  • 30 g želatína v prášku
  • 4 celé klinčeky
  • 3 duly / ovocie podobné jablkám/

Krém:

  • 250 g gaštanové pyré
  • 1 PL rum
  • 180 g maslo
  • 2 PL práškový cukor

Poleva:

  • 150 g tmavá čokoláda
  • 3 PL oleja
  • sekané  orechy.

Postup:

Bielka so soľou vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, po troche pridáme múku zmiešanú s kakaom a nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielok. Pečieme v predhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 190°C asi 10-15 minút. Odstraníme papier na pečenie a zvinieme v čistej vlhkej utierke. Necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme nastrúhané gaštanové pyré a dobre vymiešame, nakoniec pridáme rum, tiež dobre vymiešame.

Ošúpeme duly, pokrájame na malé kocky, dáme do vody a pridáme citrónovú šťavu, klinčeky, škoricu, med a varíme, kým duly nezmäknú. Duly vyberieme zo šťavy a šťavu necháme mierne vychladnúť, keď je šťava vlažná pridáme želatínu a rozpustíme. Necháme napoly vychladnúť.

Čokoládu a olej roztopíme vo vodnom kúpeli a vymiešame do hladka.

Pripravíme si formu, dáme do nej fóliu aj po bokoch. Vychladnutý piškótový plát rozrežeme na 2/3 a 1/3 , väčší plát dáme do formy, natrieme gaštanovým krémom a uložíme naň mäkké duly, na to vylejeme napoly stuhnutú želatínu a na vrch dáme zvyšok gaštanového krému. zakryjeme 1/3 piškótového plátu, jemne zatlačíme a odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň, polejeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými orechmi.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*