Maminkin recept na citrónovú pochúťku – jednoduchá, rýchla a bez pečenia!

Suroviny:

  • 200g dlhé detské piškóty
  • 1 dcl citrónovej vody
  • 350 ml smotana šľahanie 33%
  • 2 PL práškový cukor
  • 500g mascarpone
  • 2 balíčky citrónovej želatíny
  • 150 g tmavej mliečnej čokolády
  • 2 PL oleja
  • 400 ml teplej vody
  • 200 ml teplej vody

Postup:

Najskôr si pripravíme želatínu. 400 ml teplej vody zmiešame s jedným balíčkom citrónovej želatíny v prášku. dobre rozmiešame, aby sa želatíne rozpustila a dáme rýchlo vychladnúť.

200 ml teplej vody si rozpustíme s 1 balíčkom citrónovej želatíny, dobre rozmiešame a odložíme bokom. Necháme mierne vychladnúť.

Studenú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha, postupne primiešame mascarpone a stále miešame, nakoniec pridáme  200 ml mierne ochladnutého želé, vymiešame do hladka.

Do formy dáme papier na pečenie a uložíme dlhé detské piškóty, pokropíme ich citrónovou vodou.

Polovicu krému dáme na pripravené piškóty. Zarovnáme, na to navrstvíme 400 ml citrónovej želatíny, ktorá už začína želírovať, zarovnáme a na vrch opatrne rozotrieme zvyšný krém. Zarovnáme. Odložíme do chladničky stuhnúť.

Čokoládu rozpustíme a zmiešame s olejom do hladka.

Čokoládovou polevou polejeme stuhnutý koláč.

Koláč odložíme na noc do chladničky. Dobrú chuť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*