Suroviny:
- 200g dlhé detské piškóty
- 1 dcl citrónovej vody
- 350 ml smotana šľahanie 33%
- 2 PL práškový cukor
- 500g mascarpone
- 2 balíčky citrónovej želatíny
- 150 g tmavej mliečnej čokolády
- 2 PL oleja
- 400 ml teplej vody
- 200 ml teplej vody
Postup:
Najskôr si pripravíme želatínu. 400 ml teplej vody zmiešame s jedným balíčkom citrónovej želatíny v prášku. dobre rozmiešame, aby sa želatíne rozpustila a dáme rýchlo vychladnúť.
200 ml teplej vody si rozpustíme s 1 balíčkom citrónovej želatíny, dobre rozmiešame a odložíme bokom. Necháme mierne vychladnúť.
Studenú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha, postupne primiešame mascarpone a stále miešame, nakoniec pridáme 200 ml mierne ochladnutého želé, vymiešame do hladka.
Do formy dáme papier na pečenie a uložíme dlhé detské piškóty, pokropíme ich citrónovou vodou.
Polovicu krému dáme na pripravené piškóty. Zarovnáme, na to navrstvíme 400 ml citrónovej želatíny, ktorá už začína želírovať, zarovnáme a na vrch opatrne rozotrieme zvyšný krém. Zarovnáme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Čokoládu rozpustíme a zmiešame s olejom do hladka.
Čokoládovou polevou polejeme stuhnutý koláč.
Koláč odložíme na noc do chladničky. Dobrú chuť.
Leave a Reply