Keď sa naučíte tento recept, budete cviklu jesť oveľa častejšie!
Jednoduchý spôsob, ako jesť cviklu, stačí nakrájať na kocky, pridať olivový olej, dochutiť soľou, zabaliť do alobalu a upiecť. Také ľahké. Ak neviete, čo s cviklou, vyskúšajte tento jednoduchý recept, zdravý a chutný. Pečená cvikla s jogurtovým medovo citrónovým dipom, ozdobená syrom feta a pistáciami.
Ingrediencie:
- cvikla
- olivový olej
- soľ
- alobal
Dresing:
- jogurt
- med
- citrónová kôra
- citrónová šťava
- čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
- soľ
Príloha:
- syr feta
- na hrubo nasekané pistácie
- petržlenová vňať
Postup:
Cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky. Polejeme olivovým olejom a osolíme podľa chuti. Premiešame. Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme pri 200°C asi 30 minút.
Jogurt zmiešame s medom, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu, nastrúhaný muškátový oriešok a soľ, premiešame.
Na tanier dáme trochu jogurtovej omáčky, na vrch dáme pečenú cviklu, posypeme feta syrom a nasekanými pistáciami, ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Leave a Reply