Najlepší spôsob ako si pripraviť CVIKLU za 30 minút. Ľahké, chutné a zdravé jedlo!

Keď sa naučíte tento recept, budete cviklu jesť oveľa častejšie! 

Jednoduchý spôsob, ako jesť cviklu, stačí nakrájať na kocky, pridať olivový olej, dochutiť soľou, zabaliť do alobalu a upiecť. Také ľahké. Ak neviete, čo s cviklou, vyskúšajte tento jednoduchý recept, zdravý a chutný. Pečená cvikla s jogurtovým medovo citrónovým dipom, ozdobená  syrom feta a pistáciami.

Ingrediencie:

  • cvikla
  • olivový olej
  • soľ
  • alobal

Dresing:

  • jogurt
  • med
  • citrónová kôra
  • citrónová šťava
  • čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
  • soľ

Príloha:

  • syr feta
  • na hrubo nasekané pistácie
  •  petržlenová vňať

Postup:

Cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky.  Polejeme olivovým olejom  a osolíme podľa chuti. Premiešame. Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme pri 200°C asi 30 minút.

Jogurt zmiešame s medom, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu, nastrúhaný muškátový oriešok a soľ, premiešame.

Na tanier dáme trochu jogurtovej omáčky,  na vrch dáme pečenú cviklu, posypeme feta syrom a nasekanými pistáciami, ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*