Tento výborný koláčik odporúčam fanúšikom pudingu! Chutí výborne 🙂
Ingrediencie:
Plat:
- 6 vajec
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 6 lyžíc cukru
- 2 vrecká vanilkového cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na krém:
- 2 vanilkový pudingový prášok
- 7 lyžíc cukru
- 8 dl mlieka
- 30 dkg jahôd (vhodné sú aj mrazené)
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40 minút.
Medzitým vymiešame puding a cukor, zalejeme mliekom a uvaríme puding.
Jahody umyjeme, nakrájame a primiešame do vlažného pudingu.
Plat rovnomerne natrieme pudingovým krémom, zarovnáme a odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Vychladený a stuhnutý koláč nakrájame. Dobrú chuť!
Leave a Reply