Bylinkárka prezrádza, ako si vyrobiť prírodné antibiotikum. Proti infekciám dýchacích ciest a sezónnym prechladnutiam!

Doktorka je známa svojimi prírodnými receptami, ktoré sama používa a odporúča na prevenciu sezónnych ochorení…

Doktorka Virginia Faurt je známa svojimi prírodnými prostriedkami, ktoré pripravuje a používa a ktoré odporúča na prevenciu nie príliš závažných ochorení!

V nasledujúcom texte sa môžeme naučiť, ako vyrobiť prírodné antibiotikum!

Zmena ročného obdobia, čoraz chladnejšie a vlhké počasie je veľmi priaznivé pre rozmnožovanie vírusov a baktérií. Oslabený imunitný systém nedokáže poskytnúť dostatočnú ochranu pred chorobami, a preto v tomto období veľa ľudí ochorie. Nasledujúci liek sa odporúča proti infekciám dýchacích ciest a sezónnym prechladnutiam.

Na výrobu budeme potrebovať:

  • 40 gramov sušeného tymiánu
  • med (bio)
  • malú fľaštičku

Postup:

Vložte tymian do nádoby, potom pridajte toľko medu, aby ste ho zakryli a dosiahli vrch nádoby. Nechajte tymian s medom dva týždne odstáť, počas ktorých užitočné prvky v tymiane a antioxidanty medu vytvoria veľmi silné prírodné antibiotikum.

Odporúča sa užívať jednu čajovú lyžičku prírodnej zmesi trikrát denne pred jedlom a po krátkom čase si všimnete, že sa vaša imunita zlepšuje. Je dôležité vedieť, že medzi dnešnou poslednou dávkou a prvou dávkou nasledujúceho dňa musí uplynúť 8 hodín. Nech už je tymiánový med akokoľvek príjemný, s jeho konzumáciou to netreba preháňať!

TIP: Tymianový med si môžete pridať aj do čaju (nie horúceho), do ktorého môžete pridať aj citrónovú šťavu pre ešte lepší účinok.

Zdravotné výhody tymianového medu

– najrýchlejšie pôsobiaci a najsilnejší prírodný energizér, posilňuje nervový systém a celé telo;

– tiež hrá dôležitú úlohu pri udržiavaní endokrinnej rovnováhy ;

– zbavuje vás infekcií , priaznivo pôsobí na tráviaci systém, dýchacie cesty, zdravie pokožky a slizníc;

– stimuluje trávenie a metabolizmus, podporuje črevný trakt a rýchle odstraňovanie toxínov z tela;

– priaznivo pôsobí na zdravie srdcového svalu.

V mede sú dva druhy cukru, glukóza a fruktóza: glukóza sa rýchlo vstrebáva do krvi, ale fruktóza, ktorá sa vstrebáva pomalšie, udržuje koncentráciu cukru na konštantnej úrovni. Preto med nezvyšuje hladinu cukru v krvi nad hladinu, ktorá je pre telo prospešná.

Med je užitočný aj pre deti, je ľahko stráviteľný, preto sa odporúča zaradiť ho do jedálnička. Môže sa konzumovať aj v tehotenstve, pôsobí mierne sedatívne a prispieva k správnemu vývoju plodu.

Pri vonkajšej aplikácii sa pre antibiotické vlastnosti medu osvedčuje aj pri ranách a popáleninách . Používa sa v kozmetike, ako zábal na tvár, je účinným zvlhčovačom a zmäkčovačom pokožky.

Z tohto dôvodu je med vhodný aj pre tých, ktorí držia diétu alebo bojujú s problémami s nadváhou: trocha medu na konci jedla alebo medzi jedlami zasýti.

Keďže med naplní telo energiou v priebehu niekoľkých sekúnd, je účinný aj pre športovcov.

Boli pre vás tieto informácie užitočné? Zdieľajte príspevok aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*