Kapustový šalát je jednou z obľúbených príloh v kuchyniach po celom svete, preto existuje veľa rôznych druhov tohto osviežujúceho, zdravého a sýteho šalátu ideálneho na letné dni.
Prvýkrát sa spomína v kuchárskej knihe v roku 1770, keď bola medzi receptami uverejnenými v „Rozumnom varení“ ( De Verstandige Kock), kde sa uvádzalo, že strúhaná kapusta sa zmiešala s rozpusteným maslom, olejom a octom. Medzitým sa to zmenilo, najmä odkedy sa objavila majonéza, a dnes je tento recept na šalát coleslaw považovaný za najznámejší.
Ako pripraviť najznámejší kapustový šalát – Coleslaw?
Ingrediencie:
- 1/2 veľkej hlávky kapusty
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1/4 hlavy cibule
- 240 ml majonézy
- 3 lyžice kyslej smotany
- 1 polievková lyžica octu
- 1/2 lyžičky soli
- 2 lyžičky cukru
- 1 lyžička horčice
- štipka korenia
Postup:
Kapustu a mrkvu očistíme, mrkvu ošúpeme. Kapustu a mrkvu najemno nastrúhame.
Potom do všetkého pridáme nastrúhanú cibuľu, kyslú smotanu, majonézu, cukor, soľ, horčicu, ocot a korenie.
Dobre premiešame a podávame čerstvé. Dobrú chuť!
Leave a Reply