Najlepší ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ všetkých čias! Pečiem ho každý týždeň…

Ingrediencie:

Cesto:

  • 2 vajcia
  • trochu soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g cukru
  • 60 ml oleja
  • 90 ml mlieka
  • 1 lyžica instantnej kávy
  • 140 g múky
  • 20 g kakaa
  • 7 g prášku do pečiva

Poleva:

  • 50 g cukru
  • lyžica instantnej kávy
  • polievková lyžica kakaa
  • 200 ml mlieka
  • 100 g tmavej čokolády
  • 30 g masla

Ešte potrebujeme:

  • 1 dcl mlieka
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • strúhaný kokos

Studené mlieko zmiešame s instantnou kávou.

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva.

Vajcia vymiešame so soľou, cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej a dobre vymiešame.  Pridáme mlieko zmiešane s kávou a vymiešame. Múčnu zmes preosejeme a zmiešame s vaječnou zmesou. Premiešame.

Formu vymastíme s vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút.  Necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč popicháme vidličkou.

V hrnci zmiešame cukor  s instantnou kávou a kakaom. Zalejeme mliekom premiešame a pridáme polámanú tmavú čokoládu  a maslo. Položíme na sporák  a za stáleho miešania zahrievame, kým sa čokoláda a maslo rozpustí, vymiešame do leskla.  Necháme vychladnúť. Polovicou tejto zmesi polejeme upečený vychladnutý koláč.

Mlieko zmiešame s kukuričným škrobom.

Do polovice čokoládovej zmesi ktorú sme si odložili, primiešame mlieko zmiešané so škrobom. Privedieme do varu a uvaríme do hustá.

Ešte teplý krém rovnomerne rozotrieme na koláč.  Necháme vychladnúť. Vrch koláča posypeme strúhaným kokosom.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*