Ingrediencie
- 7 žĺtkov,
- 20 dkg cukru,
- 13 lyžíc vody,
- 2 lyžice kakaa,
- 20 dkg polohrubej múky,
- 1 prášok do pečiva.
Krém:
- 2 ks. vanilkový puding,
- 6 dl vody,
- 7 vaječných bielkov,
- 10 lyžíc cukru.
Na vrchu:
- 2,5 dl smotany,
- čokoládové lupienky.
Príprava
Vyšľahala som 7 žĺtkov s 20 dkg cukru, pridala 13 lyžíc vody, 2 lyžice kakaa, 20 dkg múky, 1 prášok do pečiva, vyliala som do pekáča a piekla pri 180 stupňoch 20 minút.
Kým sa piekla piškóta, pripravila som si krém: 2 ČL. V 6 dl vody som uvarila vanilkový puding, 7 bielkov vyšľahala s 10 lyžicami cukru do tuhej peny a zmiešala s horúcim pudingom, natrela na piškótu a piekla ešte 10-15 minút. Na vychladnutý koláčik som vyšľahala 2,5 dl smotany, natrela a ozdobila hoblinkami čokolády.
Leave a Reply