Operetta rezy! Na Veľkú noc nesmú chýbať…

Suroviny:

Cesto:

  • 5 vajec
  • 5 PL kryštálový cukor
  • 2 PL mleté vlašské orechy
  • 6 PL hladká múka
  • 1/2 balíčka prášok do pečiva
  • štipka soli

Krém:

  • 200g masla
  • 150g cukru
  • 3 dl mlieko
  • 3 PL hladkej múky
  • 3 PL mleté pražené vlašské orechy
  • rumová aróma
  • 50g tmavej čokolády

Poleva :

  • 100g tmavá čokoláda
  • 2 PL oleja
  • 50g bielej čokolády
  • 1 PL oleja

Postup:

Bielka vyšľaháme so soľou a  cukrom na tuhý sneh. Po jednom pridáme žĺtka. Múku zmiešame s mletými orechmi a práškom do pečiva, opatrne primiešame do vaječnej peny. Upečieme dva pláty na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 180°C asi 15 minút.

Mlieko zmiešame s múkou a cukrom do hladka, uvaríme hustú kašu a necháme ochladnúť. Maslo vymiešame do peny, pridáme mleté orechy, rumovú arómu a rozpustenú čokoládu. Dobre vymiešame.

Tmavú čokoládu rozpustíme s olejem a vymiešame do leskla.

Bielu čokoládu vymiešame s olejom do leskla.

Spodný plát natrieme krémom, zahladíme a položíme druhý plát. Necháme stuhnúť a polejeme tmavou čokoládovou polevou. Z bielej čokolády urobíme do tmavej biele prúžky a vidličkou ich rozotrieme. Necháme stuhnúť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*