Suroviny:
Cesto:
- 5 vajec
- 5 PL kryštálový cukor
- 2 PL mleté vlašské orechy
- 6 PL hladká múka
- 1/2 balíčka prášok do pečiva
- štipka soli
Krém:
- 200g masla
- 150g cukru
- 3 dl mlieko
- 3 PL hladkej múky
- 3 PL mleté pražené vlašské orechy
- rumová aróma
- 50g tmavej čokolády
Poleva :
- 100g tmavá čokoláda
- 2 PL oleja
- 50g bielej čokolády
- 1 PL oleja
Postup:
Bielka vyšľaháme so soľou a cukrom na tuhý sneh. Po jednom pridáme žĺtka. Múku zmiešame s mletými orechmi a práškom do pečiva, opatrne primiešame do vaječnej peny. Upečieme dva pláty na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 180°C asi 15 minút.
Mlieko zmiešame s múkou a cukrom do hladka, uvaríme hustú kašu a necháme ochladnúť. Maslo vymiešame do peny, pridáme mleté orechy, rumovú arómu a rozpustenú čokoládu. Dobre vymiešame.
Tmavú čokoládu rozpustíme s olejem a vymiešame do leskla.
Bielu čokoládu vymiešame s olejom do leskla.
Spodný plát natrieme krémom, zahladíme a položíme druhý plát. Necháme stuhnúť a polejeme tmavou čokoládovou polevou. Z bielej čokolády urobíme do tmavej biele prúžky a vidličkou ich rozotrieme. Necháme stuhnúť.
Leave a Reply