Ak je vaše dieťa stále choré, malo by podstúpiť ,,IMUNIZAČNÚ KÚRU“.

Ak je vaše dieťa stále choré, malo by podstúpiť 12-dňovú kúru imunizačnú kúru…

Černice patria do kategórie bobuľových plodov a vynikajú sladkokyslou chuťou. Predstavujú cenný zdroj vitamínov, minerálov a telu prospešných aktívnych látok.

Černice sú skutočným pokladom z hľadiska vitamínov, účinných látok a minerálov. Patria sem vitamín A, vitamín C, vitamín K, draslík, fosfor, horčík, vápnik, železo, sodík, folát, luteín, triesloviny, mangán a selén.

Tieto plody majú tiež antibakteriálne, proti starnutiu a protizápalové vlastnosti.

Výborný zdroj vitamínu C

Černice sú výborným zdrojom vitamínu C, ktorý je silným prírodným antioxidantom. Konzumácia 300 gramov černíc poskytuje viac, ako je odporúčaná denná potreba.

Konzumácia ovocia bohatého na vitamín C prispieva k rozvoju odolnosti organizmu voči infekčným a zápalovým procesom, ako aj k odstraňovaniu voľných radikálov z tela.

Stimuluje imunitný systém

Černice sú uznávané ako výnimočné stimulátory imunitného systému.

Tieto plody obsahujú značné množstvo vitamínu C, ale aj antokyanové pigmenty, ktoré stimulujú tvorbu buniek imunitného systému a aktivujú už existujúce bunky.

Správny spôsob konzumácie černíc

Pre dosiahnutie maximálnych imunostimulačných účinkov sa odporúča konzumovať výlučne čerstvé plody, nazbierané v lese. Na podporu imunitného systému sa odporúča denná konzumácia 150-300 gramov černíc, v kúrach  by mala trvať aspoň 12 dní.

Táto černicová kúra sa odporúča najmä:

  • Deti, ktoré sú náchylné na časté prechladnutie, majú vysokú citlivosť na infekcie a preberajú v jedle.
  • Ľudia trpiaci prechladnutím alebo inými infekčnými chorobami sprevádzanými horúčkou.

Antokyány, pigmenty, ktoré dodávajú černiciam ich špecifickú farbu, sú skutočnými nepriateľmi vírusov zodpovedných za prechladnutie a chrípku. Okrem toho, že tieto pigmenty posilňujú imunitu, napádajú vírusy, bránia im v množení a chránia zdravé bunky.

Černice obsahujú zlúčeniny kyseliny salicylovej

Menej známe je, že černice obsahujú zlúčeniny kyseliny salicylovej, rovnakú účinnú látku prítomnú v aspiríne. Tento aspekt dáva plodom černice vlastnosti na zníženie horúčky a bolesti hlavy a svalov, čo je mimoriadne prospešné pre ľudí trpiacich chrípkou.

Ľudia trpiaci fermentatívnou kolitídou alebo syndrómom dráždivého čreva by mali černice konzumovať opatrne. Tehotné ženy by nemali konzumovať viac ako 100 gramov černíc denne.

Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*