Rýchle a zároveň hriešne dobré koláče. To je kombinácia, ktorá poteší nejednu gazdinku a samozrejme aj celú jej rodinu. Takýto skvelý recept, na jemný, rýchly a lahodný tvarohový koláč vám prinášame aj my.
Čo budete potrebovať?
Cesto:
120 g hladká múka
4 vajcia
120 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
kúsok soli
kakao na posypanie koláču
Krém:
250 g tvarohu
120 g kryštálového cukru
250 ml sladkej smotany na šlahanie
1 vanilkový cukor
Postup prípravy:
1.) Ako prvé si vyšľahajte vajíčka s cukrom.
2.) Sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a kúsok soli premiešajte a pridajte k vyšľahaným vajíčkam s cukrom.
3.) Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a pokvapkáme olejom.
4.) Pripravené cesto vylejeme na plech a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov.
5.) Na prípravu krému si najprv zmiešame tvaroh s cukrom.
6.) Smotanu vyšľaháme na šľahačku a pridáme k tvarohu s cukrom.
7.) Krém dobre ale zľahka premiešame.
8.) Upečený korpus rozkrojíme na polovice a na jeden plát natrieme krém.
9.) Druhým plátom prikryjeme a zvyšok krému nanesieme na vrch koláča.
10.) Môžeme odstrániť kraje koláča a na záver posypeme kakaom.
Leave a Reply