Škoda, že som tento recept nepoznala skôr! Tak chutné cuketové placky ešte nejedla…
INGREDIENCIE:
- 2 cukety
- 2 vajcia
- 100 g syra
- soľ
- korenie
- zelená pažítka
- kôpor
- 3-4 lyžice polohrubej múky
- 0,5 ČL prášku do pečiva
Dresing:
- 3 lyžice kyslej smotany
- lyžičku na jemno nakrájaného kôpru
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- korenie
- 1 malá čerstva uhorka
Postup:
Ak máme mladé cukety, stačí ich umyť, odrezať konce a nastrúhať na hrubo. Ak máme staršiu cuketu s hrubšou kožkou, cuketu ošúpeme a odstránime aj jadrovník.
Z nastrúhanej cukety vytlačíme šťavu. Šťava z cukety je veľmi zdravá, môžeme ju použiť pri varení, alebo do smoothie.
Syr nastrúhame na hrubo a primiešame k nastrúhanej cukete, pažítku nakrájame na jemno, pridáme k nastrúhanej cukete, pridáme soľ, korenie, vajíčka, na jemno nakrájaný kôpor, múku a prášok do pečiva, premiešame.
Pečieme bez oleja na plechu vystlanom papierom na pečenie. Na plech uložíme kôpky cesta a vytvarujeme placky, pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Do zlatohnedá.
Kto má rád môže si placky upiecť aj na panvici na troche oleja. Trochu cesta dáme na rozpálenú panvicu, pečieme z oboch strán do zlatohnedá.
Kyslú smotanu zmiešame s najemno nakrájaným kôprom, roztlačeným cesnak, osolíme a okoreníme podľa chuti, uhorku očistíme a nastrúhame. Všetko spolu zmiešame.
Placky podávame s dresingom, a podľa chuti so zeleninou, kuracím mäsom a pod. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply