Ak hľadáte recept na lahodné jahodové rezy, nenechajte si ujsť tento, je naozaj vynikajúci !
Suroviny:
-
Cesto:
- 5 vajec
- 20 dkg masla
- 20 dkg kryštálového cukru
- 10g vanilkového cukru
- 30 dkg polohrubej múky
- 1 dl mlieka
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 1 štipka soli
- 12g prášku do pečiva
-
Krém:
- 6 dl mlieka (2,8%)
- 6 PL hrubej
- múky
- 3 žĺtky
- 30g vanilkového cukru
- 20 dkg masla
- 2 dl smotana na šľahanie 33% / Hulala, MilacGold/
- 10-15 dkg práškového cukru
- 30 dkg čerstvých jahôd
-
Na vrch:
- 3 dl smotana na šľahanie 33% / Hulala, MillacGold/
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Žĺtka vymiešame s maslom, pridáme cukor a vanilkový cukor a vymiešame. Pridáme mlieko, premiešame a pridáme múku zmiešanú a práškom do pečiva, vymiešame do hladka. Nakoniec pridáme tuhý sneh a opatrne premiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakao a premiešame. Upečieme dva pláty, jeden svetlý a jeden tmavý. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 10-12 minút. Necháme vychladnúť.
Múka a žĺtka vymiešame s 2 dl mlieka do hladka, zvyšok mlieka dáme variť a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Zmiešame s vychladnutou kašou a dobre vymiešame. Vyšľaháme tuhú šľahačku z 2 dl smotany, alebo hulala krému a opatrne primiešame do krému.
Svetlý plát natrieme polovicou krému, na krém uložíme na polovicu nakrájané jahody a jemne ich zatlačíme do krému a zakryjeme ich druhou polovicou krému. Zarovnáme. Na vrch položíme hnedý plát.
Vrch môžeme ozdobiť jahodami, alebo cukrovými korálkami. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply